Lisa Ajax. Foto: Stina Stjernkvist (SVT)

Melodifestivalen: En generationsfråga

Återigen kan Zero Magazine lägga karbonpapper på gårdagens tippning när vi nu ska redovisa resultatet från deltävling 3 i Norrköping. Vi har inte sagt att vi är stolta men vi är realistiska. Bra melodier och framgång är inte samma sak.

Dock vågade vi sticka ut hakan i deltävling 1 och tippa Robin Bengtsson men i Norrköping var allt upplagt för, det som borde vara den stora skrällen; Kizunguzungu. Det är inte klokt men det är mello. Bästa låten var annars framförd av Swingfly feat. Helena Gutarra med ”You Carved Your Name”. Hade verkligen varit trevligt att träffa dem i Halmstad men vi får hålla koll på dem på något annat sätt.

Lindarw var inte munter igår kväll efter jumboplaceringen och han skräder inte orden. “Det är snart en idoltävling”. Vidare menar Lindarw att de äldre inte hittar till appen och om de hittar så röstar de inte flera gånger. Ligger nog en hel del i detta då vi på Zero känner igen problematiken med att få in våra mogna tittare på vår nya Periscope-kanal där vi sänder live. Ny teknik tar tid för oss äldre att hitta och förstå. Det är en generationsfråga.

Resultatet från Norrköping:

Final
Oscar Zia – ”Human”
Lisa Ajax – ”My Heart Wants Me Dead”

Andra chansen
SaRaha – ”Kizunguzungu”
Boris René – ”Put Your Love on Me”

Utslagna
5. SMILO – ”Weight of the World”
6. Swingfly feat. Helena Gutarra – ”You Carved Your Name”
7. After Dark – ”Kom ut som en stjärna”

Om Johannes Appeby

Musikintresset tog fart 1990 i och med Violatorkonserten i Scandinavium. Kraftwerk -91 på Olympen i Lund var ytterligare en viktig milstolpe. Därefter fostrad på Arvikafestivalen 1993-2010. Varit med på Zynthec/Zero-resan sedan starten -94 som bland annat lay outare, skribent och kameraman.

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …