Wednesday , February 21 2024
Publikkapacitet: 4500 personer

Kizunguzungu – Välkommen till Norrköping ikväll

Några timmar kvar till deltävling 3. Denna lördag har melodifestivalen kommit ut till landsbygden och arbetarstaden Norrköping. Det är tredje gången som Norrköping står värd och småstäder lever alltid upp lite extra när det är mellodags. Det märks tydligt och festivalen får en helt annan uppmärksamhet här än i Malmö och Göteborg.

I pressen har det skrivits en del om Henrik Schyfferts olika skämt som har varit ganska vågade under repetitionerna. Det ska ha varit kraftigt sexistiskt och ryktet säger att SVT har korrigerat manus en hel del inför ikväll. Vissa skämt var så grova att publiken buade ut honom på fredagskvällens genrep. Vidare ska, enligt uppgift, Schyffert också ge en känga till melodifestivalens presskår som han inte tycker “rasar” tillräckligt.

Zero tippar som vanligt i appen och vi följer de flestas åsikt att det blir Zia och Ajax direkt till Friends. Boris René och SaRaha får vi träffa i Halmstad.

Låtarna kan du lyssna på här.

Zeros tippning, deltävling 3
Zeros tippning, deltävling 3

 

 

Om Johannes Appeby

Musikintresset tog fart 1990 i och med Violatorkonserten i Scandinavium. Kraftwerk -91 på Olympen i Lund var ytterligare en viktig milstolpe. Därefter fostrad på Arvikafestivalen 1993-2010. Varit med på Zynthec/Zero-resan sedan starten -94 som bland annat lay outare, skribent och kameraman.

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …