Thursday , July 25 2024
Foto: Viktor Brattström/Frida Arvidsson.

Första bilden på årets scen – med svävande green room

Scenograferna Frida Arvidsson och Viktor Brattström har skapat scenen till Melodifestivalen 2016, ett arbete som började redan i maj 2015. Något som är utmärkande för scenen i år är att den är visuellt delad.

– Den högra är en LED-sida med ytor för rörligt innehåll. Den andra har andra egenskaper som utgår från ljuseffekter, säger Viktor Brattström och fortsätter. –  Vi har varit inne på fragmenterad bildyta tidigare år men gör det nu i större skala. Det är inte en stängd vägg. (SVT)

Läs mer på SVT:s melodifestivalsite;  SVT Melodifestivalen

 

 

Om Johannes Appeby

Musikintresset tog fart 1990 i och med Violatorkonserten i Scandinavium. Kraftwerk -91 på Olympen i Lund var ytterligare en viktig milstolpe. Därefter fostrad på Arvikafestivalen 1993-2010. Varit med på Zynthec/Zero-resan sedan starten -94 som bland annat lay outare, skribent och kameraman.

Kolla även

Anna Öberg – video till “Ligger på rygg”

Helsingborgsbördiga Anna Öberg har gjort sig ett namn med sin säregna skånska pop baserad på …