David Bowie – fyller år och släpper nytt album

Att kalla David Bowie för “den alternativa musikscenens störste ikon” är knappast att ta för stora ord i sin mun.

Den New York-bosatte engelsmannen har inte bara gett oss ett pärlband med banbrytande skivor (The Man Who Sold the World, Hunky Dory, The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars, Diamond Dogs, Low, Scary Monsters and Super Creeps och 1. Outside för att nämna ett par).

1976: David Bowie poses for an RCA publicity shot in 1976. (Photo by Michael Ochs Archives/Getty Images)

Han har även varit en mycket stor inspirationskälla för yngre kollegor som Simple Minds, Ultravox, Duran Duran, New Order, Depeche Mode, Spandau Ballet, Boy George, Thomas DiLeva, Nina Hagen, Leftfield, The Sisters of Mercy, The Cure, Madonna, Nine Inch Nails, Lady Gaga, Janelle Monáe, The Killers, Arctic Monkeys, Paul Weller, U2, Placebo, Pulp, Blur, Suede, Marilyn Manson, Moby… och listan kan göras hur lång som helst.

2014-09-24-davidbowie1973makeuplook320x480

Idag, den 8 januari 2016, uppnår David Bowie den aktningsvärda åldern 69 år. Han släpper dessutom sitt tjugosjätte studioalbum, Blackstar. Zero Magazine bugar vördnadsfullt och uppmuntrar alla att fylla dagen med hans geniala musik.

David-Bowie-Blackstar-640x640

En recension på Blackstar kommer att publiceras på Zeros sida inom kort. Missa förresten inte heller Bowies nya, fantastiska video, “Lazarus”:

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Daniel Bromander – “Relax (Radioland Remix)”

Inte sällan händer det spännande saker när musiker från olika bakgrunder har ett kreativt utbyte. …