Friday , January 22 2021

David Bowie – fyller år och släpper nytt album

Att kalla David Bowie för “den alternativa musikscenens störste ikon” är knappast att ta för stora ord i sin mun.

Den New York-bosatte engelsmannen har inte bara gett oss ett pärlband med banbrytande skivor (The Man Who Sold the World, Hunky Dory, The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars, Diamond Dogs, Low, Scary Monsters and Super Creeps och 1. Outside för att nämna ett par).

1976: David Bowie poses for an RCA publicity shot in 1976. (Photo by Michael Ochs Archives/Getty Images)

Han har även varit en mycket stor inspirationskälla för yngre kollegor som Simple Minds, Ultravox, Duran Duran, New Order, Depeche Mode, Spandau Ballet, Boy George, Thomas DiLeva, Nina Hagen, Leftfield, The Sisters of Mercy, The Cure, Madonna, Nine Inch Nails, Lady Gaga, Janelle Monáe, The Killers, Arctic Monkeys, Paul Weller, U2, Placebo, Pulp, Blur, Suede, Marilyn Manson, Moby… och listan kan göras hur lång som helst.

2014-09-24-davidbowie1973makeuplook320x480

Idag, den 8 januari 2016, uppnår David Bowie den aktningsvärda åldern 69 år. Han släpper dessutom sitt tjugosjätte studioalbum, Blackstar. Zero Magazine bugar vördnadsfullt och uppmuntrar alla att fylla dagen med hans geniala musik.

David-Bowie-Blackstar-640x640

En recension på Blackstar kommer att publiceras på Zeros sida inom kort. Missa förresten inte heller Bowies nya, fantastiska video, “Lazarus”:

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

David Bowie live i Los Angeles 1974 på bildskiva

They call them the Diamond Dogs.