Dolores Haze 2015, Foto: Frida-Vega

Dolores Haze släpper ny singel med Kraftwerk-influenser

Under 2015 har det pratats mycket om Dolores Haze. Nu är första singeln från det kommande debutalbumet The Haze Is Forever (13 november) här. Singeln heter ”Touch Me” och har klar inspiration från 80- och 90-talen, men framför allt lånas det friskt från Kraftwerks Computer World. Även om slingan inte är exakt lyser influenserna igenom. En spännande mix som höjer förväntningarna på kommande albumet. Lyssna själva här nedan.

https://soundcloud.com/woahdad/dolores-haze-touch-me

Andra artister som inspirerats av Kraftwerks ”Computer Love” är Coldplay som fick godkänt av gruppen att använda slingan i sin ”Talk”.

https://www.youtube.com/watch?v=W0uqLM1uj_k

Kraftwerks original från Computer World.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Space March – bjuder på Kraftwerkvibbar i “1010011”

Australien har gett oss mycket bra musik. Som The Church, The Go-Betweens, AC/DC, Nick Cave, …