Wednesday , July 17 2024

Ashbury Heights är tillbaka med besked

Det är sex år sedan vi hörde från Ashbury Heights men nu är gruppen tillbaka och fortsätter att driva sitt synthpopsound framåt. Det går att höra spår av modern elektronisk dansmusik men framförallt har skivan en mer gotisk känsla än sina två föregångare.

Gruppen som lidit av flera avhopp genom åren har ersatt sin tidigare sångerska Kari Berg. Ny vokalist bredvid bandets motor Andreas Hagström är sedan 2013 Tea F. Thimé.

Nya albumet The Looking Glass Society släpptes i veckan som från den har man valt att göra en video på låten Glow som ni kan se här ovan.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.