Kee Man Hawk – Headin for the Sun

Review Overview

Betyg - 9

9

Orkanen Kee Man Hawk blåser snart sönder membranen ur högtalarna nära dig!

User Rating: Be the first one !
Kee Man Hawk
Skivbolag: Just For Kicks Music

Syrsorna gnider täckvingarna mot varandra, en ensam plåtgitarr börjar ljuda, och ja, vi kunde vara i amerikanska södern, men faktum är att vi befinner oss i lilla Sala. Och där är det tung bluesrock, hårdrock med rejäl 70-talskänsla och sydstatsrock som gäller. Åtminstone så länge Kee Man Hawk står för underhållningen.

Kee Man Hawk gjorde sitt första livegig på den lokala rockklubben i Sala efter ett halvårs existens. Veckan därpå gjorde de sitt andra gig för publik någonsin, på inte mindre än Sweden Rock Festival i Norje inför tusentals nyfikna, nöjda lyssnare. Under bandets korta livstid har de dessutom spelat in det bästa album i genren jag har hört under det här året och förmodligen förra också, nämligen Headin For The Sun. Detta är en sprakande, rykande, tung, känslofull och väl framförd platta, bestående av 12 spår, skrivna av gruppen själva. Inga covers. Varför? Kee Man Hawk behöver inte fylla ut speltiden. Deras egna låtar har allt som krävs, och de vet det. Bandets musik känns helt naturlig, som om den kommer direkt från hjärtat, vilket den garanterat gör, och sångaren Joe K Rich har en röst som kan spräcka betongmurar. Plussa på med Hawkan Englunds grymma gitarrfigurer, solon och riff, så har ni redan där en front utav Guds nåde. Men man ska aldrig underskatta ett fläskigt komp som får rasket att gunga och rulla. Det står trummisen Martin Vanghouse och basisten Stewie West för. Gillar du Led Zeppelin, Point Blank, Mountain, Bachman Turner Overdrive, Grand Funk Railroad och dylika band? Då köper du Headin For The Sun nu!

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!