Friday , February 3 2023

Vaniljglass à la Blur

Blur har alltid haft en fascination för livets goda. De har inte bara gjort en låt som heter ”Caramel”. Basisten Alex James köpte dessutom en gård, ”a very big house in the country”, och blev ostexpert.

Blur_MagicWhip_2015

Nu är det kalla sommardelikatesser som gäller. På bandets nya album, The Magic Whip, finns en låt som heter ”Ice Cream Man”. Omslaget till samma skiva pryds av en stor glasstrut.

Blur_TheMagicWhip_IceCream

Mycket riktigt lanseras nu, lagom till sommarvärmen, själva Blur-glassen. Enligt NME blir det en vaniljglass med hallonrippel, som kommer att säljas under bandets Englandsturné och i utvalda butiker.

Alla som besöker London i sommar har alltså en given ”indiepop-dessert” att se fram emot!

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Gorillaz: Lake Zurich

Gorillaz tillbaka med nytt album

Jack Black gästspelar i videon.