Friday , October 7 2022

Damon Albarn nytolkar “Don’t You Want Me”.

Blurs multibegåvade sångare, Damon Albarn, spelade nyligen ett ett intimt och lågmält set på BBC 2.

En av låtarna som fick en vacker pianotolkning var ”Don’t You Want Me”.

“I love The Human League! Although, a disclaimer: when it should go really high – I don’t, because I don’t have the range…”, avslöjar Damon Albarn. 

Zero Magazine nickar uppskattade. Just så här låter en kreativ cover: 

 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Madness: Mr Apples

Från albumet Can't Touch Us Now.