Wednesday , September 28 2022

Ny EP från Ellen Allien, “High”

Berlintjejen Ellen Allien, som Zero skrivit mycket om under årens lopp, är fortfarande en av den elektroniska musikscenens flitigaste kulturarbetare.

Ellen

När hon inte driver sitt framgångsrika skivbolag, BPitch Control, diskjockar för mångtusenhövdade dansgolv eller designar coola streetkläder, skapar hon egen musik.

Ellen Sonar

Efter att ha turnerat i Sydamerika återvänder Ellen nu till Europa för ett par gig. Ni kan se henne på till exempel den tyska Melt!-festivalen i mitten av juli, där även bland andra Erlend Øye och Pete Tong uppträder.

Hon är dessutom aktuell med en ny EP, High, som i gammal god stil förenar feta beats, smarta syntljud och hypnotiska stämningar. Electro och house utgör fundamentet, men den här gången lyser hennes kärlek för gamla favoritband som Kraftwerk och Depeche Mode igenom mer än vanligt. Provlyssna här:

 

 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Ellen Allien – släpper nya EP:n “Rosen”

Berlins technodrottning Ellen Allien, som Zero Magazine intervjuat många gånger under årens lopp, fortsätter vara …