Ny EP från Ellen Allien, “High”

Berlintjejen Ellen Allien, som Zero skrivit mycket om under årens lopp, är fortfarande en av den elektroniska musikscenens flitigaste kulturarbetare.

Ellen

När hon inte driver sitt framgångsrika skivbolag, BPitch Control, diskjockar för mångtusenhövdade dansgolv eller designar coola streetkläder, skapar hon egen musik.

Ellen Sonar

Efter att ha turnerat i Sydamerika återvänder Ellen nu till Europa för ett par gig. Ni kan se henne på till exempel den tyska Melt!-festivalen i mitten av juli, där även bland andra Erlend Øye och Pete Tong uppträder.

Hon är dessutom aktuell med en ny EP, High, som i gammal god stil förenar feta beats, smarta syntljud och hypnotiska stämningar. Electro och house utgör fundamentet, men den här gången lyser hennes kärlek för gamla favoritband som Kraftwerk och Depeche Mode igenom mer än vanligt. Provlyssna här:

 

 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

EMMON – hårdare och självsäkrare än någonsin på nya RECON

Sveriges elektroniska klubbdrottning, EMMON, alias Emma Nylén, fortsätter att bjuda på sköna basgångar och dansanta …