Wednesday , June 12 2024

Hot Chip – Why Make Sense?

Review Overview

Betyg - 6

6

Hot Chip med experimentlustan på sparlåga

User Rating: Be the first one !
Hot Chip - Why Make Sense?, omslag
Skivbolag: Domino / Playground Music

Väldigt få band lyckas överraska i någon högre grad, och samtidigt vara nyskapande, efter fem plattor. Och Why Make Sense? är London-bandet Hot Chips sjätte album. Det senaste kom för tre år sedan. Med så lång tid i ryggen borde man kunna ha höga förväntningar på resultatet, men det är ingen bra idé att ha det.

Fansen lär inte ogilla Why Make Sense? Det är den för bra för. De lär å andra sidan inte hoppa bungyjump från Skanstullsbron av lycka heller. Det är den nämligen för såsig för, och framförallt innehåller plattan ingen som helst experimentlusta. Hot Chip har inom ramen för skivans tio låtar pressat in sin dansanta electrofunk, pop, soul, synt, en tilltalande mix av rock och robottechno i singelsläppet, samt inledande låten ”Huarache lights” (som hör till skivans bättre låtar!), tunga beats i titelspåret som avslutar plattan, disco, och en rap av Posdnous från De La Soul i ”Love is the future”. Blandningen finns där alltså, det vokala vemodet också, men plattan är inte särskilt spännande, trots att den helt klart har sina fina ögonblick. Allting beror egentligen på vilka förväntningar lyssnaren har. Den som inte söker experiment och utveckling, som är nöjd med ett gäng hyggliga, dansanta låtar och kan stå ut med en del såsiga saker, kan säkert bli jättenöjd. Själv hade jag hoppats på lite mer glöd än så här, och nöjer mig med att konstatera att Hot Chip gjort en bra, men också något slätstruken skiva, denna gång.

 

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Why Not Festival 2016

Why Not, ny elektronisk musikfestival i Göteborg

I morgon startar Göteborgs senaste festivaltillskott Why Not. En ny festival för elektronisk musik. Det …