Why Not Festival 2016

Why Not, ny elektronisk musikfestival i Göteborg

I morgon startar Göteborgs senaste festivaltillskott Why Not. En ny festival för elektronisk musik.

Det handlar om undergroundmusik tillgänglig för en bredare publik. 30/9 till 1/10 spelar DJs som Hot Chip DJ-set, Carl Craig, Magda, La Fleur och många fler på på Bananpiren i Göteborg. Ett flertal konstnärer skapar olika miljöer som kommer påminna besökarna om en klubbkväll i Berlin. Sidoprogrammet tar upp teman som jämställdhet, hållbart levande och förvirrande överraskningar. Målet är att besökare från hela landet och utlandet ska få uppleva Berlin-känslan i Göteborgs hamn. Festivalen genomförs i samarbete med Musikverket, Goethe-Institut och Göteborg&Co.

Mer information och biljetter hittar ni här: www.whynot.dance

Om Johannes Appeby

Musikintresset tog fart 1990 i och med Violatorkonserten i Scandinavium. Kraftwerk -91 på Olympen i Lund var ytterligare en viktig milstolpe. Därefter fostrad på Arvikafestivalen 1993-2010. Varit med på Zynthec/Zero-resan sedan starten -94 som bland annat lay outare, skribent och kameraman.

Kolla även

Shit Robot vs Alexis Taylor: End of the Trail

Alexis Taylor från Hot Chip gästsjunger hos Shit Robot.