Renate släpper EP: Be Your Own Phoenix

Zero har tidigare skrivit om Renate och hennes arbete med att släppa en EP i vår. På midsommarafton kan vi nu se resultatet då Be Your Own Phoenix släpps.

EP:n har en röd tråd om att kämpa sig genom tuffa tider, släppa loss och gå vidare i livet. Renate själv säger till Zero: “Hela processen med att göra EP:n har varit som att födas på nytt.” Den faktiska betydelsen av namnet “Renate” är “på-nytt-född”.

Det började med första singeln “Just Let Go”, som var starten på ett mycket produktivt samarbete med Douglas Carr och Jonas Kröjtz. Därefter kom “Red Tape” med mycket attityd. “Higher We Rise” är i ett lugnare tempo med mer intensitet i uttrycket. Den nya låten “Be Your Own Phoenix” summerar upp något som har varit en otrolig resa för Renate. En inre såväl som yttre transformation, enligt Renate.

“Detta är bara början på något stort”, säger Douglas Carr.

Zero ser fram emot detta och säger Happy Midsummer!

 

 

Om Johannes Appeby

Musikintresset tog fart 1990 i och med Violatorkonserten i Scandinavium. Kraftwerk -91 på Olympen i Lund var ytterligare en viktig milstolpe. Därefter fostrad på Arvikafestivalen 1993-2010. Varit med på Zynthec/Zero-resan sedan starten -94 som bland annat lay outare, skribent och kameraman.

Kolla även

Renate

Renate – Elektropop med sårbara texter

Det har dykt upp en ny elektropop-artist i Göteborg. Zero åkte ut till DeCoy Sounds …