Wednesday , November 29 2023
Distortion - gatutechnofestival i Köpenhamn 3-7 juni

Distortion – en veckas techno och kaos i Köpenhamn

Klubbfestival, rave, gatufester och så mycket techno du tål. Låter det som din kopp te? Då ska du rensa i agendan för datumen 3-7 juni och skriva in “Köpenhamn” med feta, självlysande bokstäver.

I början av juni bjuder Distortion på allt detta i en galen gatuinramning som bara kan sammanfattas med ordet “mayhem”.

På den digra artistlistan märks namn som Fritz Kalkbrenner, Jimmy Edgar och Soul Clap.

Läs nedan vad arrangörerna själva har att säga.

Sedan 1998 har Distortion tänjt på gränserna för gatuliv och festkultur. Distortion erbjuder massiva gatufester under dagtid, en intim klubbfestival för ny musik (Distortion club) och en spektakulär tvådagars ravefest i Köpenhamns hamn (Distortion Ø).

Många festivaler och evenemang runt om i världen påstår sig vara ”mayhem” – den stora förödelsen. Distortion, party-tsunamin, äter ”mayhem” till frukost: vi vänder hela staden upp och ned (eller åtminstone 44 gator om dagen), sopar rent på natten, och är redo för ett nytt område morgonen därpå – tre dagar i rad. Och gatufesterna pågår endast under dagtid! Vi beskrevs 2009 av en kulttidning för partydjur som ”den längsta och hårdaste festen – någonsin” (vilket var ett uppvärmningsår, verkligen). Det är enkelt: vi släpper loss 80 000 technodjur – och du vet inte vad ”mayhem” är förrän du har sett Distortions förödelse.

Varje natt presenterar Distortion Club de bästa uppkommande artisterna på de coolaste arenorna i Köpenhamn: Culture Box, Jazzhouse, Rust och Pumpehuset. Vi gör också speciella engångsföreställningar på platser som vid simbassänger, teatrar, museer och broar. Det är här vi flyttar fokus från gatugalenskap och tillfälligheter – till ett djupare universum av modern dance.

Distortions klimax blir en tvådagars fest i Köpenhamns hamn, kallad Distortion Ø. Galna ”line-ups”, scener och effekter, och galna människor. Det är här Distortion sätter sin sanna kärlek.

Läs mer om Distortion på festivalens officiella hemsida: http://www.cphdistortion.dk/

Om Hans-Olof Svensson

"A truly charming journalist" – Ray Cokes (MTV)

Kolla även

Torul

Subkultfestivalen 2023 – Det var det, det …

När man går in genom entrén till Dalaborgsparken i Vänersborg så känns det lite som …