Tuesday , April 16 2024

Kite – VI

Review Overview

Betyg - 7

7

En magnifik uppvisning i hur man gör musik 2015

User Rating: Be the first one !
Kite - VI, omslag
Skivbolag: Progress Production / Border Music

Kite är inne på sin sjätte EP, och precis som tidigare har de valt den enkla vägen och döpt skivan i nummerföljd. Men där slutar enkelheten. Kite, som nästintill gjort sig en karriär på att gå emot, fortsätter att leverera storslagen musikproduktion mot alla regler.

På VI får vi, som brukligt, fem maskinella spår (bortsett från EP 1 då, som innehöll fyra låtar) med genomarbetade melodier som lätt välter både publik och kritikerkår. Frågan man får ställa sig är om man ska jämföra VI med dess fem föregångare eller om den bara ska få sprida sitt eget budskap. Denna recension utgår ifrån det sistnämnda alternativet. Med det sagt så är den enklaste beskrivningen att VI handlar om en uppvisning i musikproduktion som tillsammans med Nicklas Stenmos säregna röst blir helt unik och originell. En fröjd för örat. Låtarna är något varierande, vilket är skönt på ett sätt, men det lyfter inte ända upp. Att veta hur högt musik kan ta en är svårt, och så klart individuellt, men den sista euforin infinner sig inte riktigt. Det man däremot vet är att den kommer att göra det under gruppens konserter. Så till sist, även om denna recension inte handlar om det gamla: kolla för böveln upp även de releaserna, annars gör ni tjänstefel!

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Kite

Kite spelar på Dalhalla nästa år!

Den 2 september 2023 spelar Kite i Dalhalla, arenan i det nedlagda kalkbrottet utanför Rättvik. …