Tuesday , April 16 2024

The Quireboys – St Cecilia And The Gypsy Soul

Review Overview

Betyg - 9

9

Frikostiga The Quireboys bjuder på fläskig skivlåda igen!

User Rating: Be the first one !
The Quireboys - St_Cecilia And The Gypsy Soul, omslag
Skivbolag: Off Yre Rocka / Border Music

När The Quireboys firade 30-årsjubileum förra året bjussade de på en utgåva som innehöll både nyinspelad skiva, en med akustiska versioner av äldre spår, och två späckade Dvd-diskar. Den här gången består albumet av ny skiva, inspelad i Sverige i år, Halfpenny Dancer, ursprungligen utgiven 2009, och två plattor med en tidigare osläppt konsert från den turné som följde på sistnämnda platta. Skrik hallelujah, pojkar och flickor!

Ni har nämligen hamnat i något av en The Quireboys-himmel igen. Återigen har fansen fått en väl tilltagen och extremt tidig julklapp från hese Spike och grabbarna. Den här gången är plattorna mer akustiska än på tidiga alster, men räds inte detta faktum, för Quireboys är en alldeles utmärkt grupp, även med mindre elektriskt material. Delvis beror det på att låtarna håller hög standard i sig själva, delvis på att Spikes röst kommer väldigt väl till sin rätt i den här inramningen, men givetvis också för att bandet får det att svänga fint utan att brassa på för full patte hela tiden. St Cecilia And The Gypsy Soul, som är gruppens nionde studioalbum, har man lirat in i Klippan. Spike har liknat situationen vid att vara inlåst i Big Brotherhuset, men uppenbarligen var det ett mer inspirerande Big Brotherhus än det man genomlidit på svensk TV i så fall. Där inne skapades nämligen 10 nya låtar att trycka på gillaknappar åt, och inte minst ballader som ”The promise” och ”The hurting kind” är alldeles lysande. Men ingenting här är dåligt, och den som både gillar bandets mer intima, romantiska och allvarliga ådra, samt den rockiga, partystinna varianten av grabbarnas musik, kan ligga länge på rygg i soffan och bara njuta av denna välfyllda utgåva. Vill du sedan uppleva engelsmännen live i sommar så är ett hett tips att se dem på Sweden Rock Festival i Blekinge i Juni.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!