Friday , September 22 2023

Saft gör comeback

Saft hade under nittiotalet ett antal radiohitar, bland annat “Superstjärna”, som spelades mycket ofta under sommaren 1997 i Sveriges Radio P3. Under sin mest aktiva period spelade gruppen mycket live och besökte bland annat Hultsfredsfestivalen (1998) och Arvikafestivalen (1998 och 1999).

Gruppen har bland annat vunnit pris på SAMA (Swedish Alternative Music Awards) för bästa låt (“Underbar” 1995 och “Ditt namn i min mun” 1999). Dessutom tilldelades man priset för bästa artist år 2000.

I april släpper gruppen en comebacksingel och den 9 maj står gruppen på scen då nättidningen ElektroSkull firar 5 år på Göta Källare i Stockholm. Det är 10 år sedan senaste livespelningen, och 16 år efter senaste releasen är Saft äntligen tillbaka.

Saft (live)
När: 9 maj
Var: Göta Källare (Stockholm)
Biljetter: www.ticnet.se

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Saft – Norrbacka

Med smarta, elektroniska poplåtar som ”Superstjärna” och ”Sitter perfekt” gjorde Saft succé i slutet av …