Duran Duran

Duran Duran släpper nytt album

Sångaren Simon Le Bon, keyboardisten Nick Rhodes, basisten John Taylor och trummisen Roger Taylor har just färdigställt vad som kommer att bli Duran Durans 14:e studioalbum. Albumet, som är producerat av Nile Rodgers, Mark Ronson och Mr Hudson, väntas komma i september i år. Chic-grundaren Nile Rodgers har jobbat med bandet vid flera tillfällen, bland annat till deras hitsingel ”The Wild Boys” och på multiplatinasäljande Notorious. Mark Ronson (Bruno Mars, Amy Winehouse) producerade Duran Durans senaste album All You Need Is Now, som placerades #1 i 15 länder.

Den första singeln från kommande albumet är ett samarbete med kritikerrosade singer/songwritern Janelle Monáe. På albumet gästspelar även forne Red Hot Chili Peppers-gitarristen John Frusciante och kanadensiska sångerskan Kiesza.

“We could not be happier to be making this deal with Warner Bros., and are looking forward to working on our forthcoming album release with not only their US team but also everyone else within the Warner family around the world. We are also excited that this deal means we will be reunited with our catalogue after years apart – and in that sense it really feels a little like coming home”, berättar basisten John Taylor.

Duran Duran som bildades år 1978 i Birmingham har med åren kommit att bli ett av de mest kulturellt inflytelserika och kommersiellt framgångsrika banden någonsin. De har toppat listorna runt om i världen under de senaste tre decennierna och sålt mer än 100 miljoner album.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

a-ha – om naturskydd, interna spänningar, åttiotalet och nya True North

På sitt elfte studioalbum, True North, samarbetar a-ha med symfoniorkestern Arctic Philharmonic. Precis som titeln …