Wednesday , February 21 2024

Bidragen i deltävling 2 – vår bedömning

Malmö Arena
Malmö Arena

Vi har tagit oss till Malmö och nu har vi sett lördagens genrep. Det är en mycket svårtippad delfinal men vi tycker bidragen överlag håller högre klass än förra lördagen i Göteborg. Snacket just med bara ett par timmar kvar till nedsläpp är att inget kan hota låt 3 Groupie; “straffspark utan målvakt” har kablats ut i tidningarnas bloggar under dagen.

Håll koll på Robin och Sannas mellanakt som är en rapp om landsbygdens tomhet i Åkarp som är Robins hemby. Vi får bland annat lära oss att Åkarp är Burlövs kommun näst största tätort. Det märks att programledarna tycker om att showa. Detta är faktiskt roligt.

Nedan har ni Zeros bedömning inför ikväll.

1. Forever Starts Today – Linus Svenning
Låtskrivare: Aleena Gibson, Anton Malmberg Hård af Segerstad, Fredrik Kempe

Linus har ett helt annat bidrag än förra året, nu är det mera svängigt med toner vi förknippar med Irländsk folkmusik. Bidraget innehåller tunnor med hjul som flyttas runt på scen mellan pukslagerskor som slår för glatta livet och i vissa brinner det.  Kan det gå hem…? ja, Helsingborg och andra chansen nästa för Svenning säger vi.

2. Där och då med dig – Emelie Irewald

Låtskrivare: Emelie Irewald

Smäktande ballad med en stämningsfull scenshow. Scenen får oss att tänka en kyrkogård på Hallowen. En låt om döden i mello är ett intressant intiativ men detta får stanna i Malmö.

 3. Groupie – Samir & Viktor
Låtskrivare: Anton Malmberg Hård af Segerstad, Kevin Högdahl, Maria Smith, Viktor Thell

Kvällens storfavorit. Låten handlar om att ta en groupie (istället för selfie) och det trallas “hallå hallå” på ett sätt som får oss tänka “Gosa” från Mello 2013.. minns ni? I så fall vet ni vad vi menar. Detta borde inte fungera men mello är mello och här är det barnen som bestämmer. 

4. If I Was God For One Day – Neverstore
Låtskrivare: Thomas G:son, John Gordon, Jacob Widén

Punkrock band from Skövde! G:son, denne ikon ligger bakom. Att döma av sociala medier verkar de ha en hyfsat stor fanskara som kommer rösta ikväll så de har möjlighet till andra chansen.

 5. Nonetheless – Marie Bergman & Sanne Salomonsen
Låtskrivare: Andreas Stone Johansson, Allison Kaplan

Ballad igen, nu med countryinslag. Vi tror inte ballad är vinstlotten denna gång. Går inte vidare.

 6. Möt mig i Gamla stan – Magnus Carlsson
Låtskrivare: Thomas G:son, Lina Eriksson

Deltävlingens “gamling” slår till och som han gör det – med en riktig “gammel-schlager”! Det är faktiskt 8:e gången han är med i Melodifestivalen. Här är det upptempo och vi minns nu mello från förr och vi tror den tidsresan kan gå hem. För detta är riktigt bra, Carlsson kan sin sak. Vi säger Friends!

 7. Don’t Stop believing – Mariette
Låtskrivare: Miss Li, Sonny Gustafsson

Sista låten är den tredje balladen för kvällen och den här håller högst klass av de tre. Pampig live med fem (!) fläktar som får fart på hennes långa svarta släp. Imponerande. Det är vemod och mörkare tongångar. Zero gillar och sticker ut hakan och ger den finalplats.

Dags att rätta till boan – kl 20 kör vi!

Om Johannes Appeby

Musikintresset tog fart 1990 i och med Violatorkonserten i Scandinavium. Kraftwerk -91 på Olympen i Lund var ytterligare en viktig milstolpe. Därefter fostrad på Arvikafestivalen 1993-2010. Varit med på Zynthec/Zero-resan sedan starten -94 som bland annat lay outare, skribent och kameraman.

Kolla även

Melodifestivalen 2015

Startordning och resultat från “Andra Chansen”

Om 30 minuter är det dags för att komplettera de redan åtta klara finalbidragen med …