Zelmerlöw och Mariette i en klass för sig

Sista publika genrepet av finalen av Melodifestivalen 2015 är igång. Precis som de senaste åren är det Friends Arena som gäller.

Zeros team på rad 10 har klara åsikter om vem som kommer att vinna detta ikväll. Det står mellan Mariette och Måns Zelmerlöw. “Det är ren utklassning, produktions- och låtmässigt”, utryckte Petter precis.

Även om vi har svårt för Måns låtstöld så går det inte att bortse från att detta är ohyggligt proffsigt. Det enda som kan mäta sig med detta är Mariettes nummer, som är stilrent och snyggt och nu är dessutom släpet förlängt och bygger på den mörka och känsliga atmosfären i numret.

Mariettes låt är den bästa i tävlingen enligt en enad Zeroredaktion. Låten “Don’t Stop Believing” är skriven av Miss Li och Sonny Boy Gustafsson, något som säger en del om att låtskrivarna bör bytas ut oftare än vad som görs idag.

Nej, nu laddar vi för ikväll! Vem tror ni vinner?

Om Johannes Appeby

Musikintresset tog fart 1990 i och med Violatorkonserten i Scandinavium. Kraftwerk -91 på Olympen i Lund var ytterligare en viktig milstolpe. Därefter fostrad på Arvikafestivalen 1993-2010. Varit med på Zynthec/Zero-resan sedan starten -94 som bland annat lay outare, skribent och kameraman.

Kolla även

Eurovison 2015

Semifinalerna i Wien – Startordning

Nu är samtliga låtar som deltar i Eurovision Song Contest i Wien klara. Idag presenterades startordningen …