Thursday , June 20 2024

Jessica – Äntligen en gamling!

Jessica Andersson - Melodifestivalen, 2015
Jessica Andersson – Melodifestivalen, 2015

Detta är min femte melodifestivalturné som ackrediterad press och jag får successivt nya perspektiv på denna ambulerande melodicirkus. Det är lätt och nöjsamt att bara att ryckas med men ibland försöker jag stanna upp för lite kontemplation; vad är det som gör Mello till en överlevare? Eftertanke passar bra så här en timme före deltävling 1 på Zeros hemmaplan i Göteborg.

Ibland kallar jag mig för ”gammelsynthare” eller 90-talssynthare. Och detta kan översättas till Mello. Jag hade inte överlevt detta med bara bubbelgumsdockor eller bananer utan kan bara konstatera att nya ”stjärnskott” i 10-talets klubb-mello-pop genre dyker upp här som svampar ur backen. De flesta minns vi inte namnen på men det som får mig att mysa, minnas och frossa är när gamlingar dyker upp som t.ex. Pernilla Wahlgren, Lena Philipsson eller såklart Carola. Nuförtiden är de dock som bekant mer och mer sällsynta för de är just gamla… men rätt som det är blir man överraskad och ett bidrag dyker upp eller åtminstone i ett extranummer eller varför inte i baren på efterfesten 😉

Så i och med detta sällsynta släktets uttynande (gamlingarna) så gäller det att fånga ögonblicket när det väl händer och ikväll händer det! Jessica Andersson kommer med självsäkerhet, rutin och högklassisk röst ge oss bidrag nr 6 “Can´t Hurt Me Now”.  Jessica lämnar ingen oberörd, denna tös från Skaraborg (ja hon har bott i både Skövde och Lidköping) och Älvsborg har en meritlista som gör att vi nu kallar henne gamling och det ska hon gotta sig åt. Nu gäller det bara att vi övertalar barnen där hemma att app-rösta lite på henne emellan Saadevarven! För Saade är så självskriven till Friends att ni kan lugnt kan säga till de små att hjärtrösta loss på Trollhättetösen!

Mello 2015 – Nu kör vi!

Om Johannes Appeby

Musikintresset tog fart 1990 i och med Violatorkonserten i Scandinavium. Kraftwerk -91 på Olympen i Lund var ytterligare en viktig milstolpe. Därefter fostrad på Arvikafestivalen 1993-2010. Varit med på Zynthec/Zero-resan sedan starten -94 som bland annat lay outare, skribent och kameraman.

Kolla även

Melodifestivalen 2015

Startordning och resultat från “Andra Chansen”

Om 30 minuter är det dags för att komplettera de redan åtta klara finalbidragen med …