Thursday , April 18 2024

Markus Krunegård – Härskarens Teknik

Review Overview

jovars. - 5

5

Man kan inte annat än älska Markus men hans kreativitet kan lätt bli för mycket.

User Rating: Be the first one !
Markus Krunegård - Härskarens Teknik, omslag
Skivbolag: Universal Music Sweden

Då var det dags igen, en ny skiva fullmatad med texter om all möjlig ångest och tristess. Jag pratar förstås om att Markus Krunegård släpper mer musik. Den här gången har karln lyckats klämma ur sig ytterligare några spår som blir till ep:n ”Härskarens Teknik”, om man nu får kalla de fem låtarna för det.

Allt är skrivet i samband med fjolårets album ”Rastlöst Blod” och låtarna skiljer sig därför inte nämnvärt från den. Samma producenter, samma sound och inte direkt upphetsande. Man kan inte annat än älska Markus men hans kreativitet kan lätt bli för mycket, man hinner inte riktigt smälta det förra förrän det är dags för nästa alster. Nu är det nog mest hardcorefansen som orkar.

Personligen hade jag säkert svalt lite mer om något hade varit annorlunda. För vem blev inte överraskad av hans synthpopflört i låten ” Vi dansar utan kläder här”. Det kom så oväntat och skulle det komma något nytt nu hade man gärna velat ha något som stack ut mer. Nu passerar ”Härskarens Teknik” snabbt genom hörselgången utan att på något sätt vara dålig.

Troligtvis återkommer man till låtarna när de börjar spelas radio och upptäcker dem på allvar. Just nu är jag bara mätt på Krunegårds musik och har svårt att hitta intresset.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.