Tuesday , February 7 2023
Utseendet Zero Magazine hade åren 2001 till 2014.

Zero är död, länge leve Zero.

Zero Magazine
Frid över dess minne.

Hösten 2001 anade jag nog föga att webbplatsen jag satt och hackade ihop skulle gå i pension först drygt 13 år senare. Men nu, när jag sitter här och försöker nå genom lagren av hjärnsubstans som skyfflats runt sedan förra gången jag sysslade med vbScript, svindlar nästan tanken. Tusentals nyheter, recensioner och artiklar har publicerats av entusiastiska skribenter. Tacksamt tänker jag på alla läsare som hållit sidan uppe med sitt aldrig sinande intresse.

Det har hunnit hända en del sedan 2001. Men eftersom musiken finns kvar så ville vi också att de gamla texterna skulle få leva vidare. Och nu, när julsemestern 2014 ägnas till skapa RSS-flöden som kan importeras till WordPress, börjar det se ut som att vi kommer att lyckas flytta hela Zero-arkivet till denna mer framtidssäkra plattform. De allra äldsta inläggen verkar på sina ställen ha drabbats av en viss rumphuggenhet, det får vi tyvärr leva med, om inte de ursprungliga skribenterna har en lokal backup de kan ersätta med…

En del gamla godbitar hittar man allt. Jag är fortfarande nöjd med min recension av Stop the Rock med Apollo 440. Jag minns med glädje den trevliga pratstunden med Jochem Paap. Och hittar fortfarande lyssningstips i alla de recensioner som mina kollegor lagt upp. Ta en titt i arkivet, du kanske också hittar något du missat? Och om inte, häng med framöver, för här kommer det att bli åka av.

Om Petter Duvander

Skribent. Kulturkonsument som bytte Elvis mot Kraftwerk någonstans runt höstterminen 1983. På den vägen är det.

Kolla även

Krom – “Vi måste snacka”

Låt oss titta lite närmare på ett nytt band med två rutinerade män bakom maskinerna.  …