Project Pitchfork – Blood

Review Overview

67 - 7

7

Hög kvalitet, om än inget mästerverk.

User Rating: Be the first one !
Project Pitchfork - Blood
Skivbolag: Trisol Music Group

Som vanligt när tyska trion Project Pitchfork kommer med nytt material på skiva ökar pulsen och förväntningarna stiger. Som vanligt blir jag inte besviken på slutresultatet. Blood visualiseras med diverse blodiga, stilistiska bilder i cd-häftet och konvolutet, tillsammans med sångtexter och foton på Peter Spilles, Dirk Scheuber och Jürgen Jansen som tillsammans utgör bandet. Spilles har som vanligt skrivit låtarna och gjort mycket annat också, som att producera, framföra, och mastra materialet. Det hela låter bra, syntarna dominerar som alltid ljudbilden fullständigt, sången är mörkt sandpapperssträv, melodierna finns där hela tiden, och låtar som “Blood stained (Give me your body)”, “Blood moon (Romance)” med sina märkliga tidsförskjutningar, och ” Blood pressure (Just for my pleasure)” med sin grova lyrik är intensivt påträngande. På ett positivt sätt, naturligtvis. Jag skulle inte påstå att något av de elva spåren är dåligt, men dessa tre har blivit mina första favoriter, då de står ut lite extra. Tyvärr är inte Blood fullt lika givande som andra, sena utgåvor. Jag tänker på 2011:s Quantum Mechanics och 2010:s grymma Continuum Ride. Gillar du de plattorna kommer du garanterat att gilla Blood också. Möjligtvis lite mindre bara. Med tanke på den rasande takt som bandet levererat skivor i under de senaste fem, sex åren är det kanske inte konstigt att de inte kan skapa mästerverk hela tiden, men generellt måste jag säga att Project Pitchfork håller hög kvalitet. Det gäller även Blood, som bjuder på en hel del elektroniskt godis.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Project Pitchfork - Second Anthology

Project Pitchfork – Second Anthology

2011 gavs det fläskiga dubbelalbumet First Anthology ut med Project Pitchfork. Den plattan, liksom nya …