Christer & Morgan – Kompisar (Humorföreställning)

Review Overview

jovars. - 7

7

För trogna P3-lyssnare är detta underhållande rakt igenom.

User Rating: Be the first one !
Arrangör: Dunderbjörn

Humorföreställning
På scen: Christer Lundberg, Morgan Larsson, Jonas Palm, Rasmus Persson, Universal Poplab och David Urwitz.
Var: Draken – Göteborg
Publik: Slutsålt (ca 700 personer)

Kompisar har de flesta, men hur många har egentligen reflekterat över hur mycket de betyder? Kärleksförhållanden vårdar vi ömt, men hur ofta tänker du på din kompisrelation? Den frågan ställer sig radioprofilerna Christer Lundberg och Morgan Larsson i sin föreställning, döpt till just “Kompisar”.

Många som i lördags slog sig ner i de sköna biostolarna på Draken i Göteborg för att uppleva humorföreställningen är väl bekanta med Christer och Morgan. Att det skulle bli en speciell kväll stod därför snabbt klart.

Redan under inledningsfilmen, där de två kompisarna springer runt i nakendräkter, hör man de första småskratten trots att det inte är speciellt roligt. Bäst respons blir det när Morgon äter av en flugsvamp. Grabbarna äntrar sedan scenen och publiken jublar. De upplevs som två genuina kompisar, men det är samtidigt svårt att känna åt vilket håll showen ska ta vägen. Beskedet får vi dock ganska snart, när Christer lämnar scenen och Morgan berättar om sin första tjej samtidigt som han tillsammans med gitarristen Jonas Palm får igång publiken med allsång till låtar av Broder Daniel och Ace of Base. Vad detta hade med kompisar att göra minns jag inte, men Morgan får verkligen grepp om publiken och upplägget är glasklart. De två kompisarna går igenom olika kompisrelationer och byter av varandra med skruvade historier från deras egna liv. Vi får lära känna Morgans resekompis, Christers barndomskompis Mr. Success…

Christer har lite svårare än Morgan i sitt första nummer, men tar sig in i showen mer och mer och i hans nummer om “bandkompisar” lyfter det ordentligt. Först berättar han om sin första keyboardist, som lämnade honom för hårdrocken och det numera välkända bandet Dark Tranquility. Precis som tidigare kompisar sitter denne i publiken, vilket gör att showen får lite extra krydda. Efter det kliver Christers två nuvarande bandkompisar upp på scenen och tillsammans river de av två låtar. De spelar sina två mest framgångsrika synthpophits “I Could Say I’m Sorry” samt Morrissey-covern “We Hate It When Our Friends Become Successful” som gruppen gjorde till sin tillsammans med ingen mindre än kompisen Håkan Hellström på tidigt 2000-tal. En låttext som blir väldigt passande denna kväll. Många hoppades nog i det läget att Håkan också skulle befinna sig i publiken och bli uppbjuden på scenen, vilket hade varit för bra för att vara sant, så givetvis var det inte så. Men detta behövdes inte för att Christer och bandet skulle få hela Draken att stå upp och sjunga med i refrängerna. Här peakar showen, för att sedan bli lite mer av något som kändes som deras radioprogram.

Men dessförinnan måste man ge dem en eloge för övergången från Universal Poplab till att ta upp en lite tyngre sida av kompisrelationen, nämligen döden. I den utsålda lokalen fanns några tomma stolar, vilka Morgan berättar är platser avsedda för dem som inte fick möjlighet att vara med oss denna kväll.

Hela showen är, förutom tidigare stycke, underhållande rakt igenom och har man läst böckerna av Christer och Morgan, lyssnat på några av deras radioprogram samt är synthare, ja, då får man sig många skratt. Till er som känner igen er i beskrivningen är detta ett måste. Jag gissar att även hårdrockare kan uppskatta delar av showen…

Jag hoppas att arrangören Dunderbjörn tar det här ut i landet, för visst finns det en publik där ute som älskar Christer & Morgan och som vill se dem. Det hoppas jag i varje fall. Rekommendera och dela denna artikel så får vi se om ni finns.

Vill ni se showen återkommer den i mars 2015.

Biljetter bokar ni här: www.biljettforum.se

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.