Wednesday , July 17 2024

Fayssoux – I Can´t Wait

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Red Bete Records / Hemifrån, betyg: 7]

Knappt hälften av låtarna på I Can´t Wait har Fayssoux McLean skrivit tillsammans med andra kompositörer, och resterande är covers av storheter som Merle Haggard, Tom T. Hall, Jim Lauderdale och Mose Allison med fler. Musikaliskt är det hela akustiskt, med instrument som mandolin, fiol, banjo och även dragspel med i ljudbilden. Fayssoux själv sjunger fint, intimt och tonsäkert, samt lirar akustisk gitarr. Hon startade sin karriär som bakgrundssångerska till Emmylou Harris på 70-talet, och har med tiden lyckats skaffa sig en mer framskjuten plats som ledsångerska och soloartist. Att Fayssoux doat bakom Harris förvånar mig inte dock, då jag lyssnar på den här skivan. Fayssouxs musik är nämligen mycket lik den hennes forna arbetsgivare skapar, då Harris håller sig till lugna, fina låtar där texterna har en framskriden roll och det akustiska kompet skapa atmosfär och blir till den våg sångerskans röst kan rida på. Kort sagt: gillar du Emmylou Harris och exempelvis Dolly Partons lugnare skivor och låtar, så är det stor chans att I Can´t Wait går hem också. Fayssoux har visserligen inte lika ljus, änglalik röst som de nämnda stora stjärnorna, men hennes varma, mogna, kvinnliga stämma har sin charm och den är mycket tilltalande att lyssna på. Att låtarna hon skrivit och valt ut är fina, gör inte saken sämre. Det här är helt enkelt en ljuvlig liten cd-skiva med tolv spår, väl värd att slussa in hösten tillsammans med.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …