Thursday , June 20 2024

Kina Grannis – Elements

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Kina Grannis Music / Hemifrån, betyg: 7]

Kina Kasuya Grannis kommer från Kalifornien och är en gitarrist och singersongwriter med fin röst. Elements är hennes femte fullängdare och vi snackar mjuk, rätt akustisk pop och folkpop som faktiskt är rätt uppfinningsrik med sina små körarrangemang, sin rytmik och ibland varmt dundrande trummor. Albumet är producerat av Matt Hales, även kallad Aqualung, och innehåller tolv sånger. Materialet är rätt jämnt och behagligt, på gott och ont. Det kunde ha skapats större dynamik, dramatik och därmed också en djupare intensitet om Grannis tagit ut svängarna lite mer och vågat sig in i något mörkare miljöer, men artisten håller sig till den väg hon kört in på, och ser till att inte sladda eller riskera en krock. Det hela är generellt mycket bra, men min uppmärksamhet tar paus emellanåt märker jag, och det hade inte nödvändigtvis behövt bli så. Sedan är den detaljen absolut ingen anledning att stå över plattan. Tycker man om folkpop, ofta vemodig och ännu oftare vacker, av det här slaget finns det gott om anledningar att ge Kinas Grannis en chans. Jag tycker absolut att man bör göra det genom att lyssna på lysande små godbitar som inledande “Dear river” och “The fire” som bägge blivit till singelsläpp, men även låtar som “Throw it away” och “Maryanne” till exempel. För den som sedan vill ha mer av Grannis kan jag rekommendera Stairwells som gavs ut 2010.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …