Scarlet Soho – When The Lights Go Out

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, OAK Promotion, betyg: 6]

Tre olika syntpoplåtar av 80-talssnitt bjussar Scarlet Soho på när de ger ut sin EP When The Lights Go Out, men då man pressat in tre olika versioner av titellåten blir det alltså fem spår totalt att njuta av. Vad vi har här är alltså en engelsk trio bestående av James Knights, Stuart Key och Scarlet själv. Jag kan inte påstå att en skiva som denna eller låtar som dessa förändrar mitt liv eller påverkar musikhistorien direkt, men nog är det trivsam syntmusik som ljuder ur högtalarna, och en fullängdare i samma stil hade inte gjort ont. För den som inte tröttnat på vad främst Depeche Mode, men också Yazoo, Soft Cell och Orchestral Manoeuvres In The Dark åstadkom i början av sina karriärer kan Scarlet Soho säkert täppa igen något av saknaden som finns där, men det här materialet når inte riktigt upp till förebildernas finaste stunder i alla fall. Inte än. Men bandet har absolut koll på vad de gör och med lite tur, lite starkare låtar och något som får dem att framstå som mer originella, kan nog trion gå ifrån “lovande” till “nödvändiga” med tiden. Sen har titelspåret här hitkaraktär, det är det ingen tvekan om. Om musik av det här slaget har en chans på dagens topplistor är däremot mer tveksamt. På 80-talet hade den hamnat där.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …