Wednesday , October 4 2023

Slowman – På Svenska

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[singel, Slow Records / Plugged Records, betyg: 7]

Tre låtar finns med på Slowmans första svensktextade singel. De heter “Månguld”, “Blues från Östermalm” och “Hem till Hornstull”. Att Slowman håller hus i Stockholm är det ingen tvekan om således, men han härstammar ursprungligen från Linköping. Tidigare har bluesgitarristen och sångaren, som egentligen heter Svante Törngren, gett ut plattor med Hendrix-låtar, bluesklassiker och annat material med engelska texter. Det jag har hört har varit bra grejer, men kanske inte överdrivet originellt alla gånger, så jag välkomnar varmt den här given med svenska texter. Speciellt då Slowman plitat ihop riktigt schyssta och målande sådana, och eftersom han ofta uppträder på Stockholms pubar och andra arenor i vårt avlånga land där publiken förstår språket, så är det ju bara en fördel med kommunikation på svenska. Jag vet inte vilka planer Slowman har liggande i pipeline, men jag hoppas att nästa fullängdare blir fullsmockad med svenska låtar av det här slaget, ty detta är huvudstadspatriotiskt som värsta Bruce Springsteen… och samtidigt jäkligt bra.

Om Webbmaster

Kolla även

ATER KOMA – nygammalt material från den svenska nittiotalsduon

De av er som lyssnade på den svenska Depeche Mode-hyllningsskivan I Sometimes Wish I Was …