Saturday , February 24 2024

Red Mecca – Pictures

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[singel, Massproduktion, betyg: 8]

Om Red Mecca tagit namnet från Cabaret Voltaires album från -81 låter jag vara osagt, men det finns saker som binder de två grupperna samman: viljan och kunskapen att skapa något spännande och annorlunda med hjälp av elektronisk musik, den mörka stämningen, experimentlusten som bär fram ett resultat, och inte minst ödsligheten och svänget. Red Mecca består av Frida Madeleine som sjunger och lirar keyboards, samt Jan Strandqvist på slagverk och keyboards. Strandqvist är mest känd från gamla norrländska punk/postpunkbandet Brända Barn, men har även medverkat i Kretsen, The Congress, Psykopop och Fordringsfulla Gäster. Som Red Mecca har man på senare år gett ut albumet You Were Never Here och två singlar innan Pictures kom ut. Förutom “Pictures” finns på singeln en annan version än den på albumet av “Empty”, samt en remix av “I will disappear”. Det medföljer ingen video till min promo, men en sådan ska tydligen finnas på skivan i handeln. Redan 1997 bildade Strandqvist gruppen med andra medlemmar och man lirade in en fullängdare som aldrig släpptes, samt tre singlar omkring år 2000. Men skit i det förgångna, detta är nu och dagens Red Mecca är spännande och väl värda ett genombrott. Gillar du postpunk och electro kan detta mycket väl vara din kopp te.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …