Thursday , June 20 2024

Ny singel från Vindstyrka 12

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Vindstyrka 12 fick rejäl skjuts i seglen när sångaren Jon Lyster medverkade i en reklamfilm för försäkringsbolaget SPP. I samma film spelades också gruppens låt “Början från nån” som blev en mindre succé.

Nu är gruppen tillbaka och denna gång har det varit svårare att nå ut. För en vecka sedan släpptes nya singeln ''Ser jag er igen'' från kommande albumet ''För det du vet att du älskar'' som släpps i mitten av juni. Singeln gick in på A-rotation på studentradio och videon fick en bra start och hade fått över 70 000 visningar på två dygn. YouTube släckte ned videon med hot om att stänga av Vindstyrka 12 för gott då innehållet ansågs vara för “grovt”. Nu har gruppen laddat upp den igen, så skynda er att se den.

“Låten handlar om när Jon blev rånad på Andra Långgatan på väg hem från en grym utekväll. Med videon vill jag förmedla en samhällsskildring och kritik mot att människosynen i Sverige idag har blivit allt kallare och att ingen orkar bryr sig när saker som detta sker på öppen gata. Är det på grund av rädsla eller för att man blivit så van så man faktiskt skiter i att det händer och då även struntar i att ingripa?”

Som rånare syns bland andra Nikke Ström från Nationalteatern.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …