Tuesday , January 31 2023

Casey Weston – Find The Moon

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, CD Baby / Hemifrån, betyg: 5]

Casey Weston är en tjej i 20-årsåldern, kommer från Florida, gjorde bra ifrån sig i tv-serien The Voice och hamnade bland de åtta mest framgångsrika, vilket ledde till ett självbetitlat debutalbum som släpptes 2009. Find The Moon är fullängdsuppföljaren och Weston, nu mer Nashville-artist, låter som många andra Nashvilleartister. Hon skriver visserligen sina låtar, antingen helt själv eller tillsammans med utvalda medkompositörer, men detta till trots framstår många av hennes sånger som mallade för att passa in. Det är mycket möjligt att de här sångerna är hur ärliga, självupplevda och meningsfulla för Weston som helst, men jag ryggar alltid tillbaka när musik verkar tillverkad enligt löpande band-principen. Dessutom är den här luddiga countrypopen inte speciellt rolig i vilket fall som helst. Men amerikansk radio gillar den, så publiken finns väl där, och Weston lär nog lyckas hela vägen till banken. Hon har redan hunnit med att vara förband till James Otto, Justin Moore, Craig Morgan, John Anderson, Kellie Pickler och Tim McGraw, samt framfört amerikanska nationalsången för NASCAR, Major League Baseball och NBA så den finns ingen anledning att tro att det här är sista gången man hör namnet nämnas. Bland albumets bättre låtar, d.v.s. de som låter mest country och minst Nashville hör till exempel “Heart don´t fail me now” och “Crazy fools”. Där visar Weston hur bra det kan bli när hon tar sig utanför mallen.

Om Webbmaster

Kolla även

CATBEAR – “I Choose Love”

Londonduon CATBEAR, alias Zoe Konez och Sarah Smith, har både kallats “the hottest new indie girl …