V/A – Home Is Where The Heart Is

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gästskribent )

[album, Hemifrån / Paraply Records, betyg: 7]

Home Is Where The Heart Is är ett nytt samlingsalbum i Home-serien från Hemifrån i samarbete med Paraply Records. Skivan innehåller 17 spår med lika många artister. I det tillhörande häftet kan man läsa att skivan är tillägnad Borås, Sveriges fulaste stad på 80-talet – en stad där regnet aldrig upphör och musiken har blivit en tillflyktsort för många att hämta värme och hemkänsla ur.

Alla artister som medverkar på Home Is Where The Heart Is har anknytning till den gamla textilstaden Borås, och de är alla svenska. Musikstilarna är vitt spridda och spänner från ren och skär gammal country av bästa märke i form av Cina Samuelsons “This country girl”, till americana, rock, psykedelia m.fl. stilar. Kvaliteten blir därmed också av blandad karaktär, men är samtidigt en bra sammanställning över Hemifråns varierade utbud. Här finns Mick Richards “Please, blame me”, vilken inte alls går hem hos mig, poppiga “What you say” med Mudfish som heller inte är något extra, Tom Jones-aktiga “Playboy” med Ulrik Arturen, och den trevliga “Row” med tiomannabandet The Stomping Academy, som lirar 60-talsinspirerad soul. På plussidan hittar vi också Pelle Johansons “Bring down the clouds”, liksom Klas Bohlins “My bluesy fire”.

För dig som har en lite bredare musiksmak och vill hitta lite nya uppslag så kan Home Is Where The Heart Is vara ett gott val. Du får 17 nya spår med olika artister att lyssna till. Och skulle du dessutom vara hemmahörande i Borås-trakten så kanske det är den här musiken du har i ditt hjärta.

Georg Ryttman

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …