Wednesday , June 12 2024

Archipelago – Archipelago matters

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Luxury / Border Music, betyg: 8]

Pop och dans i härlig symbios, det är vad Göteborgsbandet Archipelago bjuder på här på sitt debutalbum. Tydliga melodier och ett tilltal hämtat från popvärlden mixas med en ljudbild som ofta får det att spritta i benen. Stundtals anas en fäbless för 80-talets finaste stunder, men här finns också en känsla, precis som bandnamnet antyder, av arkipelag. Det låter luftigt och man får känslan av glittrande vatten som slår mot karga bohusklippor. Musiken andas den fräschör som bara solbrända seglare kan sprida och i takt med att denna platta får spridning lär antalet skepparexamen i landet öka explosionsartat.

Om Webbmaster

Kolla även

Whole – “Valson”

Nu över till en intressant duo.  Whole består av Thomas Schernikau från Depeche Mode-hyllningsbandet Forced …