Rentokiller – Compass

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[singel, Kamarillo, betyg: 5]

Måste erkänna att jag blir lite förvånad. Omslaget på min promosingel består av ett slags ihopsytt fodral av fejkskinn, rätt stiligt designat dessutom. Och jag som aldrig tidigare hört talas om bandet Rentokiller tänker då i min fördomsfullhet att musiken kommer innehålla nån slags loungehouse passande för reklambyråer och takbarer.
Istället möts hörselgången av vildsint metal med growlsång som kompletteras med chansonklingande dragspelsmusik. Där ser man. Jag sitter förvirrad och vet inte riktigt vad jag ska tycka utan väntar till kommande fullängdaren Humankaamos innan jag bestämmer om jag är överförtjust eller bara snurrig.

Om Webbmaster

Kolla även

Agent Side Grinder – analog råhet och naket historieberättande

Agent Side Grinders nya album, Jack Vegas, har färgats av den amerikanska beatnikrörelsen och är …