Saturday , January 28 2023

Red Mecca – Love and Hate

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[singel, Massproduktion, betyg: 6]

Red Mecca består av Jan Strandqvist (före detta Brända Barn) och vokalisten Frida Madeleine, och denna trespårssingel öppnar med låten “Love and hate” som är just en cover på en Brända Barn-låt. Det är en dansant, dunkande nattklubbsrökare i retrostil som gör jobbet utan att glänsa.
Detta är andra singeln från gruppens debutalbum som kom förra året. Spår två är en remix av en gammal, egen låt som känns mer synthig och som tredje spår kommer en stillsam och avskalad låt. Mörk och dyster den också, precis som de föregående, men där har duon i princip tagit bort all elektronik och bara behållit rösten.

Om Webbmaster

Kolla även

Yelle - 2016

Yelle – ”Top Fan”

Electroduon Yelle, med Julie Budet i spetsen, slog igenom 2006 med singeln “Je veux te …