The Mobile Homes ska firas

De har kallats Sveriges mest inflytelserika synthpopband, gruppen som startades 1984 i Sätra utanför Stockholm. Vi pratar självklart om The Mobile Homes. 30 år har gått sedan starten och om mindre än en vecka ska detta firas ordentligt.

The Mobile Homes (på scen 22:00)
När: 7 mars
Var: Debaser (Stockholm)
Biljetter: Gratis entré mellan 19:00 – 21:00
Efter 21:00 120 SEK (Först till kvarn, biljetter köps i entrén)

När The Mobile Homes med sin meritlista ska skriva en gästlista blir den minst sagt uppseendeväckande. Gruppen som haft såväl Christian Falk (Imperiet), Joolz Beeston (Nitzer Ebb) och Karl Bartos (Kraftwerk) som producenter och arbetat med artister som Andreas Tilliander, Christer Sandelin (Style), Denniz Pop från Cheiron-studion och självklart Sami Sirviö (Kent) som numera är både producent och faktisk medlem i gruppen. Listan kan göras väldigt lång! På lördag gästar ett flertal av dessa samt en massa andra celebriteter Deabaser i Stockholm för att fira gruppen. The Mobile Homes bjuder även på ett unikt uppträdande.

Kvällens officiella gästlista
Wolfgang Flür (Ex Kraftwerk)
Martin Sköld (Kent)
Markus Mustonen (Kent)
Andreas Tilliander
Familjen
Swedish Dyke Vibes
West End Girls
Christian Falk (Producent)
Calle Dernulf (P3)
Fredrik Strage (Musikjournalist, Dagens Nyheter och TV4)
+ hemliga gäster

Självklart finns också Zero TV på plats och följer händelserna.

Några videos från åren som gått.

“I Know I Will Die” – Sky Channel (Någon gång på 80-talet)

Intervju SVT Bullen i början av 90-talet

“United” live tillsammans med Karl Bartos (ex Kraftwerk) i tyska tv-kanalen RTL.

“I Can’t Believe You” från SVT Popitopp plus en Bergmaninspirerad sketch med Andres Lokko (från Killinggänget).

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …