AK von Malmborg – Hens majestät AK von Malmborg

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, mAKe Records / SONY, betyg: 3]

Det talas om New York, om operalibretton, flashmobperformances och konstvideor. Hon har ett konstigt namn och står i konstiga kläder på skivomslaget. Man tror ju, och vill så gärna, att AK von Malmborg ska vara någon slags svensk motsvarighet till Lady Gaga, men nja…så roligt ska vi inte ha det. För även om fru AK vill få oss att tro att hon har något viktigt att förmedla så inser man ganska snart som skivan börjar snurra att musiken är tämligen ointressant. Jag missade hennes engelska skiva som kom för tio år sedan (som medlem i duon AK-Momo), men den svenskspråkiga debuten “Vår tids rädsla för AK von Malmborg” från 2009 var en halvtrist historia och denna uppföljare är inte heller särskilt engagerande. Mest handlar det om vispoppiga ballader som visserligen är lyssningsbara och ibland mer än så, men saknar den kreativitet hon annars förmedlar så tydligt med sin persona.

Om Webbmaster

Kolla även

KÅRP – “Greasy Makeup”

Det Göteborgsbaserade musikkollektivet KÅRP, som beskriver sin musik som “dödsdisco”, är tillbaka med en ny …