Ellen Allien och Thomas Muller

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Johan Arenbo)

Ellen Allien, som Zero skrivit mycket om under årens lopp, är fortfarande en av den elektroniska musikscenens flitigaste och mest kreativa kulturarbetare.

När hon inte driver sitt framgångsrika skivbolag, BPitch Control, diskjockar för mångtusenhövdade dansgolv eller designar coola streetkläder, skapar hon egen musik.

Hennes senaste alster, som kickstartar 2014, är ett samarbete med den minimale technokillen Thomas Muller. Ellen och Thomas Muller har utgått från samma låtskisser, men gjort fullständigt olika mixar och tolkningar. I Ellens fall gick hennes gamla Roland SH-101 varm och resultatet blev något som kanske kan beskrivas som minimal techhouse med EBM-influenser.

Ellens och Thomas Mullers gemensamma EP heter Free Nation och kan köpas via BPitch Controls hemsida

Ett litet smakprov bjuds det på här:

Med tanke på Ellens mångsidighet och höga arbetstempo är det här naturligtvis bara det första av årets många inplanerade projekt.
– Det är mycket på gång under 2014, både för mig personligen och för andra artister på BPitch Control, låter hon hälsa.

Missa inte Ellen Allien om ni befinner er ute i Europa och hon står bakom skivspelarna på någon av av de lokala klubbarna. Som ni kan se i videoklippet nedan, så handlar det nämligen om “Non Stop Ecstatic Dancing”, för att dra en parallell till Marc Almonds glansdagar.

Om Webbmaster

Kolla även

Tullakrok i Ängelholm – festival med bland andra Abu Nein och Timo Räisänen

Under många år var musikfestivalen Tullakrok, vid Rönne Å i Ängelholm, ett uppskattat arrangemang med …