Saturday , April 20 2024

Hej, farbror robot!

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Johan Arenbo)

Nog är det något visst med ljuva barnstämmor? Speciellt när de har en repertoar som sträcker sig bortom “Trollmors vaggvisa” och istället bjuder på lite oväntade låtar.

I fjol intervjuade Zero den musikaliska familjen Schrader från Colombia, som under namnet DMK specialiserat sig på Depeche Mode-covers. (Läs om dem här.)

Nu, i samband med att Kraftwerk förärar vårt avlånga land fyra spelningar (på Cirkus i Stockholm den 21, 22 och 23 januari), vill vi passa på att uppmärksamma Calle Nilsson och hans son Wilhelm, som gjort en fantastiskt charmig och rolig Düsseldorf-hyllning.
– Vi spelade in den häromåret, när Wilhelm var i femårsåldern, berättar Calle Nilsson för Zero. Det var Wilhelm som tolkade “We Are the Robots” till “Hej, farbror robot”. Därav titeln och idén att göra en egen version av låten.

DMK, “Lovis med glassen” och nu “Robot-Wilhelm”. Tillväxten inom elektropopscenen verkar minst sagt vara god. Zero jublar och önskar alla Kraftwerk-fans ett par högtidsdagar i Stockholm. Boing Boom Tschak!

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …