Erasure – Snow Globe

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Inga Karlsson)

[album, Mute, betyg: 5]

Med cirka 200 låtar i den långa karriärens låtbrunn var det dags att göra något många av de stora artisterna väljer att göra. Herrarna Vince Clarke och Andy Bell har för första gången alstrat en julskiva.

Det är ju inte med den största entusiasm man tar en julskiva i sina händer. Men vänta. Det här var faktiskt inte alls så tråkigt som jag trodde.

På Snow Globe blandas några finstämda, stora julklassiker med Erasures typiska synthpopdängor grundade på text med julanknytning. De sistnämnda (till exempel “There'll Be No Tomorrow”) kan man först inte spåra till jul om man inte helt går in för texten där det antyds. Så på det sättet blir skivan en helt okay flirt med den ogenomträngliga Julen då den perforeras av mild, trallvänlig synthpop som inte bär vikten av en julskinka.

Till mina favoritlåtar hör den gamla medeltida “Gaudete” och “Make It Wonderful”. Två finstämda låtar som sammanför oss kring julbordet utan att ringa in Frank Sinatra som Jultomte.

Om Webbmaster

Kolla även

Gamma Vortex och TUKT intar Charles Dickens i Helsingborg  

Charles Dickens Bar & Scen i Helsingborg har på senare år gjort en storsatsning på …