Wednesday , June 19 2024

Xenia Kriisin – Hymn

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Luxxury, betyg: 5]

Först kom singeln “Firearms” och sedan debutalbumet “Hymn”. Bakgrunden för denna Göteborgsartist finns inom jazz och improvisation, och det kan man kanske höra spår av, men frågan är om inte detta ska betraktas som en popskiva, om än med en hel del inslag av etno. Här frossas i slagverk och Afrikaklingande stämmor, samt en hel del religiösa anslag. Eller ska jag säga nyandliga?
Xenia växlar mellan det försiktigt finstämda och det storslagna, mellan präktighet och flum och kan säkert attrahera delar av dem som uppskattar Laleh och Loreen. Men mig når hon inte ända fram till, musiken är lite för pretentiös för min smak.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …