Aloa Input – Anysome

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Morr Music / Indigo, betyg: 6]

Bayerska trion Aloa Input hyser en förkärlek för allsköns musik som produceras i den här stora, gamla såriga världen verkar det som. Killarna blandar således samman en väldig massa influenser, rytmer och infall, med sitt mer konventionella poptänk. Resultatet är inte så tokigt. Det svänger mjukt och fint, soundet målas huvudsakligen fram med en närmast akustisk pensel och texterna är huvudsakligen på engelska. Det är bulligt och mulligt, runda rytmer och ljud som bjuder upp till spontan barfotadans och trots att bandet inte vill binda sig vid en stil eller genre har de lyckats skapa ett album som trots allt sitter ihop. Då ska man veta att skivan innehåller hela tretton låtar dessutom. Det är snyggt jobbat. Sedan kan jag inte hävda att Aloa Inputs sånger tilltalar mig personligen alla gånger. Samtliga spår har en mjuk, fluffig och tilltalande atmosfär, men samtidigt känns låtarna ungefär som fjäderbollar eller dunkuddar. De är lätta, de studsar omkring för minsta vindpust, men de har också svårt att fastna i hjärtat. Möjligtvis kanske de växer med tiden och genomspelningarna av skivan, men i dagsläget tänker jag mest på Anysome som en skiva man tillfälligt njuter och somnar bort tillsammans med i hängmattan en solig sommardag. Eller i sanden på stranden kanske. Möjligtvis kan plattan också bli ett värmeelement nu när frostbitna vinternätter närmar sig. Det hela är angenämt helt enkelt, men inte angeläget. Det är nackdelen.

Om Webbmaster

Kolla även

KÅRP – “Greasy Makeup”

Det Göteborgsbaserade musikkollektivet KÅRP, som beskriver sin musik som “dödsdisco”, är tillbaka med en ny …