Saturday , January 28 2023

Revolve – Revolve

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Screaming Records, betyg: 6]

Det var några år sedan Revolve skapade debutalbumet Burning Money, men då med en annan basist och trummis än idag. Från den tiden är endast Nils Tengvar (Sång och gitarr) kvar. Debuten kom 2009, och nu är det dags för käftsmäll nummer två. Säga vad man vill om den, men nämnde Tengvar, samt Jarkko Kyyriäinen (Trummor) och Joel Djerf (Bas) har pumpat musklerna åtskilligt för att åstadkomma en medryckande skiva. Med hjälp av elva nya kompositioner har trion lyckats skapa ett modernt, radiovänligt sound och ett flyt och gung i musiken som är riktigt stabilt. Här finns några feta rocklåtar som “When demons come down”, “Dirty”, “Keep mer running (Like that)” och singelsläppet “Hurricane”, framförda med en närvaro och energi som man tidigare bara kunde ana sig till. På Burning Money kände jag att bandet inte riktigt visste vilket ben det skulle stå på, men här har grabbarna bestämt sig och satt ner de tyngre rockkängorna i betongen. På dess sulor står de bredbent och säkert. Samtidigt petar man in lugnare saker som “Coming home” och satsar därmed, helt oblygt, på höga listplaceringar och en bred publik. Jag tror att Revolve kan nå den platån av ekonomisk framgång och succé. Det nya, självbetitlade albumet låter nämligen väldigt moget och säkert, proffsigt och välgjort. Samtidigt är inte det här något extremt originellt band, men de gör väldigt bra ifrån sig och detta är ett utmärkt soundtrack till ditt vilda lördagsparty.

Om Webbmaster

Kolla även

Yelle - 2016

Yelle – ”Top Fan”

Electroduon Yelle, med Julie Budet i spetsen, slog igenom 2006 med singeln “Je veux te …