Trentemøller – Lost

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, In My Room, betyg: 8]

Anders Trentemøller har samlat ihop en stabbig stab av gästartister till sitt skönt elektroniska album Lost. Listan består av Low, Jana Hunter från Lower Dens, Marie Fisker, Jonny Pierce från The Drums, Ghost Society, Kazu Makino från Blonde Redhead och Sune Rose Wagner från The Raveonettes. Tolv låtar har den danske artisten fyllt Lost med också och väldigt många av dessa är riktigt seriösa godbitar. Inledande “The dream” är till exempel himmelskt vacker med sin kvinnliga sång och stillsamma stämning, “Gravity” bultar fram som ett hjärta av bas och syntblodet pulserar sedan vidare genom ådrorna. “Candy tongue” gungar fram som en uppdaterad 80-tals låt och gunget i “Trails” kan jag onekligen inte värja mig för då den pumpar intensivt på sant krautrockmanér med trasig gitarr och monoton rytm för att förvandlas till något helt annat så småningom. “Morphine” och “Come undone” är drömska saker och “Deceive” är ytterligare en sådan där suggestiv, sexig sak som får kroppen att röra sig i dansanta mönster utan att man själv märker av det. Underbar låt. Underbart är det också när Trentemøller ökar takten i “Constantinople” och gör tv-deckarmusik i discotakt. Däremellan finns det en del utfyllnad, det ska medges, men det är topparna man lägger märke till på Trentemøllers tredje album och resten är mest behagliga passager. Som tur är har topparna dessutom blivit tämligen många. Annars hade knappast Lost fungerat, men det gör den nu. Mer än väl. Detta är en spännande musikalisk resa. Inte svår, men full av innehåll.

Om Webbmaster

Kolla även

Cecilia Nordlund gästar den utmärkta podden Vibrafonen

Vill ni ha något intressant och trevligt att lyssna på när ni ligger på stranden? …