Saturday , June 22 2024

Lidbo aktuell med nya installationer

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Experimentkonstnären Håkan Lidbo är nu aktuell med fyra stycken musikaliska installationer. Dessa installationer är en del av en ny kampanj som Stockholm Business Region presenterar. Med en app som vägledare kan besökarna (eller Stockholmarna själva) upptäcka staden genom dess ljud och musik. Här är en film som berättar hur Stockholm kan upptäckas och upplevas på ett nytt sätt: http://youtu.be/g8R3ZmFty-w

1.På Arlanda Flygplats har vi byggt Big Beat, världens enda interaktiva, koreografiska, sociala jättetrummaskin som dessutom är ett spel. Sträck dig till oprövade kroppspositioner för att skapa rytmer. Hitta nya vänner för att tillsammans skapa ännu fetare beats.

2. På Arlanda finns även 2 st Music Walkways, en slags magiska trottoarer, 8 x 1m, som spelar musik när man går på dem. Man styr musikens hastighet med sin egen gånghastighet, går man långsammare så saktar musiken in, om man stannar så stannar musiken. Och det man spelar är så klart svenska hits.

3. På Stockholm Tourist Center, Vasagatan 14, finns Time Mirrors. Olika TV monitorer visar streamade bilder av besökaren själv – fast med olika fördröjning och från olika vinklar. Kom dit och förlora dig själv i dessa tidsspeglar.

4. Världens största interaktiva notpapper finns utanför Stockholm Konserthus. Big Score heter projektet. Genom att springa omkring i de 20 m långa notlinjerna, kan en ensam spelare skapa medley av kända klassiska musikstycken. Eller, om man är flera, kan man skapa sin egen mash-up genom att blanda melodierna vilt.

Här finns appen:
https://itunes.apple.com/se/app/stockholm-sounds/id692744018?mt=8

Här gör SVT ett reportage om installationerna:
http://youtu.be/m5rALB4l8jk

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …