Hellsongs – These Are Evil Times…

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Tapete Records / Border Music, betyg: 7]

Svenska trion Hellsongs fortsätter på sin tredje fullängdare att förvandla hårdrockslåtar till mjukpop eller “lounge metal” så som på tidigare skivor, men här har gruppen för första gången gett ut eget komponerat material också. Jag kan förstå att man vill göra det, att man vill utvecklas till något mer än “bara” ett coverband, om än ett väldigt egensinnigt coverband. Samtidigt har man vant sin publik vid att man gör just covers och hela grejen faller naturligtvis något när man vidareutvecklar den. Kanske borde man ha gett ut de egna låtarna under ett annat bandnamn istället? Här bjuder i alla fall Hellsongs – nu med sångerskan My Engström Renman bakom ena micken – på Black Sabbaths “Iron man”, så omgjord att man endast via texten kan ana att det är den låten, Rammsteins “Engel” blir glättig gladpop, At The Gates “Cold” inleds med förtjusande gitarrer och fin sång av Renman för att bli en dramatisk ballad, Entombeds “Eyemaster” framförs som en mjuk, lugn och fin pianolåt och Dios “Stand up and shout” blir lyckad med hjälp av akustiska gitarrer och sånginsatserna. Det var när den sistnämnda skulle spelas in som en hyllning på Ronnie James Dios dödsdag som Kalle Karlsson kom att tänka på Renman, då gruppen alldeles innan förlorat sin tidigare sångerska Siri Bergnéhr. Ett klokt val då Renman gör mycket fint ifrån sig och har en personlig udd på rösten. Framöver blir det spännande att se var Hellsongs kommer hamna. Till dess: njut och lyssna även på “Equality” och “Music took my life”.

Om Webbmaster

Kolla även

Gamma Vortex och TUKT intar Charles Dickens i Helsingborg  

Charles Dickens Bar & Scen i Helsingborg har på senare år gjort en storsatsning på …