Capital Cities albumdebuterar

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Under sommaren har LA-baserade Capital Cities grymma elektropopsingel “Safe And Sound” legat Topp 10 på Billboard Hot 100 (#1 på US Alternative Songs) och klättrat på listorna runt om i Europa. Singeln har hög rotation på P3 och klättrar bland de mest streamade låtarna på Spotify.

Capital Cities, som till en början bestod av duon låtskrivarna/producenterna Ryan Merchant och Sebu Simonian, släppte en egen EP redan 2011 med just låten “Safe And Sound” på. Låten blev viral och fick stor uppmärksamhet på musikbloggar runt om i världen. Senare anslöt basisten Manny Quintero, trumpetaren Spencer Ludwig, gitarristen Nick Merwin, och trummisen Channing Holmes till bandet och Capital Cities började spela live på festivaler runt om i världen.

Den 26 augusti släpptes debutalbumet “In a Tidal Wave of Mystery”

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …