Tuesday , September 29 2020

Vargpakten – Pingvinberget

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Egen prod., betyg: 6]

Detta bitpopband lade egentligen av 2009, men nu har man åter samlats för att släppa en samlingsskiva med sprudlande chipmusik med rötterna i 80-talet men med modern produktion. Faktum är att de gärna hade fått öka på dataspelskänslan ännu mer. Och jag är heller inte helt förtjust i de spår där bandet använder sång, mest för att det gör att musiken spretar. Bitpop med eller utan sång är nämligen två olika saker, och är man som jag ett hardcorefan som sitter hemma och spelar “Lemmings” hela dagarna till podcasten “Bitar till kaffet” vill man ha sin chipmusik rå, simpel och instrumental.

Om Webbmaster

Kolla även

The Moore

Namnkunniga duon The Moore debuterar

Stockholmsduon The Moore debuterar med singeln ” I Can Be Your Lover”. Bakom namnet döljer …