Saturday , June 22 2024

Austra – Olympia

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Domino / Playground, betyg: 6]

Det knastrar och låter som en frusen vind innan musiken sakta bryter sig in i ljudbilden, stegrar och ökar, Katie Stelmanis sång dyker upp och ungefär i mitten av “What we done?” läggs trummorna på och låten bär iväg på riktigt. Därefter följer ytterligare elva rytmiska låtar som lättast kan placeras in i ett landskap av house, disco, dans- och klubbpop. Det hela är rätt coolt, lite avmätt, lätt dramatiskt och melodiskt, snyggt, men kanske inte så jävla spännande alla gånger? Sedan 2011 års skiva Feel It Break har det kanadensiska bandet turnerat, och möjligtvis har de inte fått den tid de skulle behöva för att skapa ett mästerverk. För något sådant är inte Olympia, även om det är en trevlig och underhållande platta med stark atmosfär. Låtarna här är skrivna och producerade av Austra själva, om man får tro vad som står på promons baksida, men läser man på nätet om albumet så har bandet producerat plattan tillsammans med Mike Haliechuk. Texterna har Stelmani skrivit tillsammans med körsångerskan Sari Lightman. Det mesta låter bra och lyriken sägs vara mörkare än på debutalbumet. Jag har inte hört det än, så jag får lita på uppgifterna, och begå bot och bättring framöver. Det skulle i vilket fall som helst inte göra ont att lyssna mer på Katie Stelmanis fina, tonsäkra röst och den magi hon ibland framkallar med sin stämma. Den här tjejen kan sjunga och även de sämre spåren räddas av hennes röstresurser.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …